• ____________________
  „Un om avea doi fii. Cel mai tânăr din ei a spus tatălui său: „Tată, dă-mi partea mea de avere, ce mi se cuvine.” Și tatăl le-a împărțit averea. Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul, și a plecat într-o țară îndepărtată, unde și-a risipit averea, ducând o viață destrăbălată. După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în țara aceea, și el a început să ducă lipsă. Atunci s-a dus și s-a lipit de unul din locuitorii țării aceleia, care l-a trimis pe ogoarele lui să-i păzească porcii. Mult ar fi dorit el să se sature cu roșcovele, pe care le mâncau porcii, dar nu i le dădea nimeni. Și-a venit în fire, și a spus: „Câți argați ai tatălui meu au belșug de pâine, iar eu mor de foame aici! Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu, și-i voi spune: „Tată, am păcătuit împotriva cerului și împotriva ta, și nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău; fă-mă ca pe unul din argații tăi.” Și s-a sculat, și a plecat la tatăl său. Când încă era departe, tatăl său l-a văzut, și i s-a făcut milă de el, a alergat și a căzut pe gâtu lui, și l-a sărutat mult. Fiul i-a spus: „Tată, am păcătuit împotriva cerului și împotriva ta, și nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău.” Dar tatăl a spus robilor săi: „Aduceți repede haina cea mai bună, și îmbrăcați-l cu ea; puneți-i un inel pe deget, și încălțăminte în picioare. Aduceți vițelul cel îngrășat, și tăiați-l. Să mâncăm și să ne veselim; căci acest fiu al meu era mort, și a înviat; era pierdut, și a fost găsit.”
  Luca 15:11-24 – Pilda fiului risipitor.
 • Dacă suntem puțin atenți, putem observa asemănări între „Pilda fiului risipitor” și ”Pilda cu oaia rătăcită”
  ____________________
  „Care dintre voi, dacă are o sută de oi, și pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouă zeci și nouă pe islaz, și se duce după cea pierdută, până când o găsește? După de a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri; și, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii și vecinii săi, și le spune: „Bucurați-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.” Tot așa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăiește, decât pentru nouă zeci și nouă de oameni neprihăniți care n-au nevoie de pocăință.”
  Luca 15:4-7 – Pilda cu oaia rătăcită.
 • În urma acțiunilor mele, trecute, asemănându-mă cu „fiul risipitor”, mă declar fericit că: „Este mai multă bucurie în cer pentru” mine, „decât pentru nouă zeci și nouă de oameni neprihăniți care n-au nevoie de pocăință.” Thanks GOD 😀

Sursa: Sfânta Scriptură (Traducerea: Dumitru Cornilescu)

Share the joy
FacebookTwitterGoogle PlusEmailYahoo